Garantie

GARANTIE

 

Welke garantie zit er op de producten in de Vrijetijders webshop?

Alleen goede, deugdelijke producten komen in de Vrijetijders webshop. Daarbij zullen wij de leveranciers vragen naar de kwaliteit, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid én of de producten verantwoord zijn gemaakt.

Naast alle wettelijke regels waaraan we ons uiteraard keurig houden, geven we de volgende garanties op de producten in de Vrijetijders webshop. Deze garanties gelden uiteraard alleen bij normaal gebruik!

 

Garantie op hangmatten en hangstoelen van Vrijetijders

De hangmatten en hangstoelen in de Vrijetijders webshop behoren tot de allerbeste die er op de wereld zijn. Bij normaal gebruik gaan ze een tientallen jaren mee! De standaard garantie op onze hangmatten en hangstoelen is 1 jaar. Is de garantietermijn verstreken? Mail of bel ons even! We willen graag weten wat er niet goed is en kunnen mogelijk uw eventuele schade regelen.

 

Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn hangmat of hangstoel een leven lang mee gaat?

De hangmatten en hangstoelen in de Vrijetijders shop zijn gemaakt van de beste materialen. Daarom kunnen ze gerust tegen een stootje, kunnen ze er tegen als ze regelmatig nat worden of lang in de felle zon hangen. Als u uw hangmat of hangstoel juist gebruikt en verzorgd dan kunt u er heel lang van genieten!

Regen en zon hebben wel wat invloed op het katoen waarvan uw hangmat is gemaakt. Dit kan er, ondanks de beste garens en traditionele werkwijze, toch voor zorgen dat kleuren wat vervagen. U hangmat mag gerust nat worden, maar moet daarna wel weer kunnen drogen. Dat gaat prima als hij buiten hangt in de zomer en het voornamelijk droog weer is. Zelfs elke dag een lekker bui kan uw hangmat of hangstoel dan prima aan. Wordt het kouder of regent het veel, dan wordt de hangmat of hangstoel niet meer droog en is het beter de hangmat of hangstoel op een droge plaats te bewaren.

Uiteraard kan uw hangmat kapot gaan als u er met scherpe voorwerpen in blijft haken. Denk aan bijvoorbeeld gespen van riemen en schoenen, of aan sieraden en horloges.

Alhoewel de sierranden die sommige hangmatten hebben met de hand zijn gemaakt van stevig garen, zijn ze door de gaten die erin zitten natuurlijk wel wat kwetsbaarder dan het dikke stof van de hangmat zelf. Toch zien we vaak dat bij ‘wild’ gebruik niet de sierrand zelf kapot gaat, maar de aanhechting van de sierrand aan de hangmat. Deze is er zeer eenvoudig weer aan vast te stikken.

 

Waarom maar één jaar garantie als de hangmatten en hangstoelen toch tientallen jaren mee kunnen gaan?

De garantie van een jaar is puur bedoeld om eventuele fouten die tijdens het maken van de garens of tijdens het weven en knopen zijn gemaakt te herstellen. Als u de hangmat of hangstoel een aantal malen heeft gebruikt dan zouden deze fouten al zichtbaar moeten zijn. In de afgelopen zeven jaar hebben we nooit een klacht gehad en hebben we hier hangmatten die al 30 jaar oud zijn, elke zomer worden gebruikt en nog steeds erg mooi zijn. Alleen de sierrand laat in de loop der jaren weleens los van de hangmat, maar ook die is weer eenvoudig met naald en draad vast te zetten. Mocht er echter in uw geval ook na 1 jaar iets mis blijken te zijn, laat het ons weten! We zullen alle medewerking verlenen om tot een goede oplossing van het probleem te komen.