Herkomst hangmatten en hangstoelen

HERKOMST HANGMATTEN EN HANGSTOELEN

Alle hangmatten en hangstoelen in de Vrijetijders webshop zijn geïmporteerd uit Brazilië. De familie Ramalho maakt daar al meer dan 50 jaar zeer duurzame hangmatten en hangstoelen. In de fabriek worden de hangmatten en hangstoelen nog traditioneel geweven maar wel met moderne technieken. Er wordt verantwoord en duurzaam gewerkt. De prachtige sierranden zijn echt handwerk. Het beste garen wordt voor het weven van de hangmatten en hangstoelen gebruikt. 100% puur katoen. 

De familie Ramalho heeft niet alleen duurzaamheid hoog in het vaandel staan, ook het milieuvriendelijk werken vindt men erg belangrijk. Zo kunnen we u garanderen dat het gekleurde katoenen garen geverfd is met AZO vrije kleurstoffen. Dus geen synthetische kleurstoffen, maar natuurlijke kleurstoffen zijn gebruikt om de prachtige kleuren te krijgen.

De Natural uitvoeringen van de hangmatten en hangstoelen zijn overigens gemaakt van ongeverfd 100% puur katoen.

Het hoogwaardige katoen, het verfproces, het weefproces en de afwerking zijn door ons ter plekke onderzocht. Derhalve kunnen we garanderen dat de hangmatten en hangstoelen in ons webshop niet alleen duurzaam en verantwoord zijn gemaakt, maar ook tot de absolute top behoren.